‘Van’-races in 2020!

In 2020 gaat de FIA de lancering toelaten van een nieuwe raceformule die truckraces van het FIA European Truck Racing Championship mogelijk maakt. Perfect dus voor de LT4 Cup. De LT4 Cup zal worden opgezet door de European Truck Racing Association (ETRA), dat onder auspiciën van de FIA ook al het European Truck Racing Championship organiseert. Op dit ogenblik zijn nog maar weinig details over het technisch reglement van de nieuwe formule doorgesijpeld (GVW van maximaal 3500 kg, carrosserie gebaseerd op een chassis-cabine met een wielbasis van 3400 of 3700 mm, 6-cilinder motor van maximaal 3000 cc), maar dat reglement zal vanaf 2021 wel alternatieve brandstoffen toelaten (gas, waterstof of elektrische aandrijving). Wat daarentegen vast lijkt te staan, is dat de ’tuners’ hun fantasie de vrije loop zullen kunnen laten om de racevans ‘sexyer’ te maken dan hun broertjes die we op de weg terugvinden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo