Chemielogistiek: Katoen Natie investeert fors in Nederlands Limburg

Katoen Natie investeert de komende jaren 80 miljoen euro in logistieke platformen op en nabij de Chemelot site in Nederlands Limburg. De belangrijkste investering wordt een nieuw multi-customer terminal op deze chemische luster. De groep kocht er een perceel van 12 ha waar 54.500 m² magazijnruimte en 207 silo’s worden gebouwd.

De Belgische groep beschikt sinds 2013 over verschillende logistieke terminals in Nederlands en Belgisch Limburg. In 2015 sloeg ze een grote slag met de overname van Langen, een belangrijke speler in bulktransport en -logistiek voor de chemie en automobielindustrie. Vandaag heeft ze vestigingen in Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern en Maasmechelen. Met nieuwe sites en wil de groep inspelen op de noden van de groeiende chemische industrie in de regio.

Op de chemiecluster Chemelot gaat ze polymeren en andere chemische producten opslaan, herverpakken, zeven, ‘compounderen’ en compacteren. Dit platform zal in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn. Daarnaast breidt ze eind 2019 haar terminal in Nuth uit met 10.000 m² magazijnruimte en 60 silo’s. Verder werd een stuk grond aangekocht in Born, waar een magazijn van 35.000 m² komt. Katoen Natie gaat ook investeren in transportcapaciteit voor de regio, met de aankoop van 115 trekkers, 45 droge bulkwagens en 10 vloeistoftanks.

Katoen Natie ziet Nederlands Limburg als een ideaal bruggenhoofd om het Ruhrgebied en Oost-Europa te beleveren. Haar platformen in Limburg liggen nabij de Belgische en Duitse grens. Via de nabijgelegen containerterminals kunnen containers vanuit Antwerpen en Rotterdam worden aangevoerd en producten verder landinwaarts worden verdeeld.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo