PSA onthult zijn Boxer en Jumper Electric

Op het salon voor bedrijfsvoertuigen in Birmingham stelt de groep PSA de elektrische versies voor van zijn bestelwagens Peugeot Boxer en Citroën Jumper. Er komen twee verschillende autonomieniveaus bij kijken.

De Peugeot Boxer Electric en de Citroën Jumper Electric worden net zoals hun thermische equivalenten in de Sevel Sud-fabriek van het Italiaanse Val di Sangro gebouwd. Hun elektrificatie gebeurt echter door het Turkse bedrijf BD Auto, dat ook voor hun homologatie zorgt. BD Auto heeft al meer dan 400 elektrische bedrijfsvoertuigen (gebaseerd op de Fiat Ducato) aan Turkse logistiekers geleverd.

De Peugeot Boxer Electric en Citroën Jumper Electric zullen vier mogelijke verschillende lengtes hebben: de L1 en L2 krijgen een maximale actieradius van 225 kilometer (NEDC-cyclus), terwijl de L3 en L4, dankzij een guller accupack, een autonomie van 270 kilometer (NEDC-cyclus) hebben.

Verder laat PSA weten dat het tegen 2020 ook elektrische versies van zijn compacte bestelbussen gaat ontwikkelen (Peugeot Expert/Traveller, Citroën Jumpy/SpaceTourer en Opel Vivaro Cargo/Vivaro Life). De kleine bestelwagens (Peugeot Partner, Citroën Berlingo en Opel Combo) moeten tegen 2021 volgen.

     

[

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo