Bouw logistiek demonstratiecentrum Log!Ville gestart

POM Antwerpen en VIL hebben vandaag de eerste steen gelegd van het demonstratiecentrum Log!Ville. Het wordt opgetrokken op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel, nabij Boom. Het logistiek belevingscentrum zal zijn deuren voor het publiek in september 2020 openen. VIL rekent op zo’n 6.000 bezoekers per jaar.

In dit project treedt POM Antwerpen op als bouwheer en VIL als exploitant. “Het democentrum zal innovatie uitstralen, nieuwe trends op het vlak van logistiek detecteren in binnen- en buitenland, ultramoderne technologieën demonstreren, co-creatie bewerkstelligen en de valorisatie van allerlei nieuwe toepassingen stimuleren. Het moet dé ontmoetingsplaats worden voor alle Vlaamse bedrijven die met logistiek te maken hebben”, zegt POM-voorzitter Ludwig Caluwé.

Met Log!Ville wil VIL de logistieke sector in Vlaanderen helpen innoveren door praktische toepassingen en vernieuwende concepten te ontdekken, demonstreren, testen en laten ervaren. “De focus zal liggen op mature B2B-innovatie die nog niet mainstream terug te vinden is in het bedrijfsleven. Er is ook plaats voor vernieuwende concepten als bron van inspiratie voor de sector. De kennis die VIL als Speerpuntcluster Logistiek in huis heeft zal Log!Ville in de praktijk brengen”, voegt VIL-voorzitter Danny Van Himste toe.

Het gebouw zal bestaan uit vier onderdelen: een fysieke demonstratiezone, waar bezoekers de nieuwste toepassingen in de logistiek kunnen ontdekken en testen, gaande van exoskeletten over AGV’s naar slimme brillen; een virtuele belevingsruimte; een co-creatiegedeelte – de ‘Logistics Innovation Accelerator’ – waar bedrijven, onderzoeksinstellingen en startups via corporate venturing en co-creatie kunnen samenwerken; en een polyvalente ruimte voor het organiseren van seminaries, vergaderingen en evenementen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo