Haven van Antwerpen: nachtopening PSA-terminal is bijna een feit

De Haven van Antwerpen is opgetogen over het feit dat de PSA-containerterminals op rechteroever vanaf drie juni ook ’s nachts zullen open zijn. De beroepsorganisaties in de transportsector zien dit ook graag gebeuren, maar zijn niet tevreden over de bijkomende kosten die PSA hiervoor aanrekent.  

Het gaat meer bepaald over de Europa- en Noordzeeterminals van PSA. Net zoals de MPET- en Antwerp Gateway-terminals zullen ze op weekdagen 24/24 open zijn, en dit vanaf drie juni. Het is een beslissing waar alle betrokkenen al lang vragende partij voor waren. Deze maatregel was hoognodig om het verkeer te ontlasten tijdens de spitsuren. Beroepsorganisaties TLV en Febetra zijn blij dat hun jarenlange inspanningen in dit dossier eindelijk beloond worden, maar ze zijn niet zo gelukkig met de beslissing van PSA om extra kosten aan te rekenen. PSA rekent 2,34 euro voor elke container die afgezet of opgepikt wordt op de Europa- en Noordzee-terminals. TLV en Febetra raden hun leden aan om deze kosten integraal door te rekenen aan hun opdrachtgevers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo