Weerts Group investeert fors in Limburg

Weerts Group heeft een terrein van 15 hectare verworven in het westen van Limburg. De groep uit Milmort (Luik) wil tegen midden volgend jaar gefaseerd een ultramodern logistiek gebouw van 75.000m² optrekken. Dat heeft heeft ze aangekondigd naar aanleiding van de inhuldiging van het nieuwe distributiecentrum van Weerts Supply Chain in Tongeren.

De vastgoedtak van de Luikse groep gaat binnenkort een meerjarencontract afsluiten met een ‘tier 1’ logistieke wereldspeler, om in dit gebouw een Europees distributiecentrum (EDC) onder te brengen waar logistieke activiteiten met hoge toegevoegde waarde en e-fulfilment zullen worden ontplooid.

Locate in Limburg, die de investering van de Waalse groep begeleidt, verklapte noch de naam van de klant, noch de locatie van het EDC. Wel staat vast dat het nabij het Albertkanaal gelegen zal zijn. “Door de nabijheid van het Albertkanaal is het evident dat een belangrijk deel van de aanvoer naar dit EDC via de binnenvaart zal verlopen”, aldus Frank Zwerts, directeur van Locate in Limburg.

Dat wordt de tweede investering op korte tijd van Group Weerts in de provincie. Vandaag startte de logistieke tak Weerts Supply Chain de activiteiten in het voormalige gebouw van Teleflex Medical in Tongeren. Het logistieke gebouw van 14.000m² zal op korte termijn worden aangepast en uitgebreid met een oppervlakte van 7.000m². Het is gericht op de Benelux-distributie van producten van verschillende klanten van WSC in het food- en non-food segment. In Tongeren worden in een eerste fase 25 jobs gecreëerd. Op termijn moeten de twee investeringen van Weerts in Limburg zorgen voor 600 jobs.

Maar dat is niet alles: de vastgoedtak van de groep bouwt ook in de regio Keulen een nieuw distributiecentrum van 25.000 m2 voor een toeleverancier die de Audi-fabriek in Vorst bevoorraadt (waarvoor WSC verantwoordelijk is voor de inkomende logistiek). En in Hongarije gaat de groep eveneens een logistiek gebouw van 48.000 m2 optrekken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo