Van Moer start activiteiten containerterminal Grobbendonk weer op

Van Moer Logistics heeft de activiteiten van de Dennie Lockefeer Container Terminal – het vroegere Antwerp East – heropgestart. Vandaag gaat een testfase van één maand in met de inleg van een binnenschip dat exclusief voor de terminal zal varen. De activiteiten langs de waterzijde lagen al een tijdje stil wegens geluidshinder.

Antwerp East is in februari door Van Moer Logistics overgenomen. Tot dan waren de aandelen van de terminal in handen van DP World (80%) en van het Havenbedrijf Antwerpen (20%). Voor de transport- en logistiekgroep uit Zwijndrecht was dat een gok: door een ruzie met buurtbewoners over geluidshinder waren de activiteiten aan de waterkant stopgezet.

Van Moer Logistics heeft sinds de overname verschillende maatregelen genomen om de geluidsoverlast te reduceren. Er werd onder meer een geluidsmuur op de kade gebouwd, de Gottwald-kraan werd geëlektrificeerd, de grijpers op de kraan en de reachstackers werden vervangen door stillere exemplaren en op de terminaloppervlakte worden de containers op rubberen matten geplaatst.

Na de testfase van een maand zal Van Moer Logistics,  in overleg met de buurtbewoners en de betrokken overheden, bekijken of de genomen maatregelen het verhoopte effect hebben. Na een eerste positieve test in de week van 13 mei verwacht het bedrijf dit inderdaad het geval zal zijn.

Van Moer koestert grote projecten met de DLCT. Belangrijke factoren hierbij zijn de congestieproblematiek, de wegenwerken aan de Oosterweelverbinding, het nijpende chauffeurstekort en de stijgende druk op het milieu. Naast de pendels tussen de haven van Antwerpen en DLCT wil het bedrijf op termijn een binnenvaartdienst op Liege Container Terminal (LCT) opstarten, die Grobbendonk als stopplaats zal gebruiken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo