Goodyear vernieuwt zijn KMax- en FuelMax-aanbod

Zes jaar na de lancering, brengt Goodyear de tweede generatie van het KMax- en FuelMax-gamma op de markt. De doelstellingen blijven onveranderd: rendement per kilometer en rolweerstand.

Vorig jaar had Goodyear al een verbeterde versie van het FuelMax-gamma gepresenteerd, met extra aandacht voor een efficiënte rolweerstand: bij de FuelMax Performance ligt de focus zo goed als volledig op het langeafstandsvervoer. In dezelfde beweging werd met het ‘gewone’ FuelMax-gamma gemikt op gemengd gebruik, waar de verwachtingen rond rendement per kilometer nog hoger liggen, ongeacht het gewicht van de lading of de omstandigheden onderweg. De FuelMax ‘Gen 2’ garandeert 10% meer kilometers en 30% meer efficiëntie op natte wegen, waarbij de rolweerstand op hetzelfde niveau blijft in vergelijking met de vorige generatie.

De KMax Gen 2 is gericht op het regionaal transport. De prestaties op een natte ondergrond schieten met 25% de hoogte in, in combinatie met een verbruik dat 5% lager ligt. De ingenieurs hebben vooral werk gemaakt van een permanente grip, ongeacht de levensduur: naarmate de band verslijt, blijft het profiel van het loopvlak een stuk efficiënter in vergelijking met de vorige generatie.

Beide gamma’s zijn trouwens uitgerust met een RFID-chip die als basis dient voor een uitgebreide serie aan diensten, netjes gegroepeerd onder de naam Goodyear Total Solutions: opvolging van de bandendruk via TPMS, inspectie van de banden dankzij het DOR-systeem en een inschatting van de levensduur met de G-Predict technologie.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo