Ook WSC vestigt zich in Trilogiport

Weerts Supply Chain is niet te stoppen. Twee dagen nadat het bekendmaakte twee investeringen in de provincie Limburg te plannen, bevestigt de Luikse logistieker nu dat het een concessie van 21 hectare heeft genomen in Trilogiport, dat deel uitmaakt van de Autonome Haven van Luik.

De concessie die aan WSC is toegekend, bevindt zich op de noordelijke punt van de Trilogiport-locatie. Het is de enige zone die nog vrij was, de rest van het logistieke terrein van de locatie wordt door WDP en Jost Group uitgebaat. Volgende week gaat Weerts Supply Chain een eerste vergunning aanvragen voor een pand met temperatuurregeling van 20.600 m2. Als alles goed gaat, zou de bouw ervan al in oktober kunnen starten en zou het gebouw al voor de zomer van volgend jaar operationeel kunnen zijn.

De resterende beschikbare oppervlakte zal dienen voor een conventionele opslagplaats van 67.400 m2. De bouw ervan zal in verschillende fases gebeuren. De eerste fase (35.000 m2) zal in het eerste kwartaal van 2020 van start gaan. De klant zou met de automobielsector te maken kunnen hebben. In totaal vertegenwoordigt dit project voor de groep Weerts een investering van 50 miljoen euro. Op termijn zou het kunnen leiden tot 400 nieuwe banen op de locatie zelf.

De Autonome Haven van Luik is uiteraard blij met de overeenkomst, waarvan de spanwijdte zelfs die van Trilogiport zelf overstijgt. “Ik heb de indruk dat we het dossier Trilogiport naar een hoger niveau hebben getild”, vertelt Willy Demeyer, voorzitter van de PAL, verheugd. “Meer dan ooit is dit een signaal dat we de 180 hectare van Chertal (met de voormalige industriële installaties van Arcelor Mittal die nu al enkele maanden stilliggen) een nieuwe bestemming moeten geven die met de waterwegen verband houdt.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo