Een nieuw magazijn van 50.000 m2 in aanbouw in Brucargo

Brussels Airport heeft de eerste steen gelegd voor een nieuw logistiek gebouw van 50.000 m2 dat zal door Kuehne + Nagel, World Flight Services (WFS) en Expeditors worden beheerd.

Het nieuwe magazijn wordt gebouwd aan de Westkant van Brucargo, tussen de magazijnen van Bpost en DHL Forwarding aan de ene kant en de start- en landingsbanen aan de andere kant. Het heeft directe toegang tot het asfalt en biedt temperatuurgecontroleerde opslagruimtes. Brussels Airport benadrukt het ‘groene’ karakter van zijn nieuw aanbod: zonnepanelen op het kantoordak, een groen dak boven het magazijn, regenwateropvang, LED-verlichting en warmtepompen maken er deel van uit. De beschikbaarheid voor de klanten is gepland voor 2020.

Het bedrag van de investering is niet gespecificeerd. Het maakt deel uit van het budget van 100 miljoen euro dat Brussels Airport heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van ultramoderne logistieke gebouwen in de vrachtzone Brucargo.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo