Tailormade Logistics neemt vloerbekledinglogistieker KTO over

De Gentse groep Tailormade Logistics voegt een niche toe aan haar dienstenpakket via de overname van KTO in Izegem: het transport en de logistiek van vloerbekleding. Dit is de tweede overname op korte tijd: in oktober vorig jaar nam ze ook fashionvervoerder Billiet Logistics uit Zelzate over. Net als Billiet blijft KTO actief onder de eigen naam.

Volgens Flows is de verkoop van KTO door CEO Thierry Verstraete begin april afgerond. Hij was op zoek naar een overnemer die borg kon staan voor de continuïteit en de lokale verankering van zijn bedrijf.

KTO, die vier jaar geleden nog nipt naast de titel van Transporteur van het Jaar greep, is een belangrijke speler in de distributie en de logistiek van vloerbekleding zoals kamerbreed tapijt of vinyl, en van aanverwante producten voor huisdecoratie en bouw. Het bedrijf beschikt, naast de hoofdzetel in Izegem nabij de Franse grens, over een netwerk van zeven eigen vestigingen in Frankrijk. Andere belangrijke markten zijn Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. KTO boekt een jaaromzet van 34 miljoen euro met 300 medewerkers, 120 trucks en 60.000 m² magazijnen.

Volgens Bert Vandecaveye, de CEO van Tailormade Logistics, zorgt de overname van KTO voor een flinke groeistoot. De omzet stijgt naar 110 miljoen, de tewerkstelling naar 800 medewerkers en de vloot naar 265 motorvoertuigen, 584 trailers en 380 containers. De totale opslagcapaciteit groeit naar 185.000 m². Het netwerk van TML telt nu 17 logistieke platformen in België (Gent, Ghlin, Genk, Zelzate en nu ook Izegem), Frankrijk (zeven), Zweden, Italië en sinds kort Luxemburg.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo