Waberer’s bouwt wagenpark af

Naar aanleiding van de tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar, heeft de Hongaarse transporteur Waberer’s beslist om het met minder voertuigen te gaan doen.

Tijdens de eerste drie maanden van 2019 realiseerde Waberer’s een omzetstijging, maar de goederenvolumes hingen omlaag. Wat erger is voor een beursgenoteerde onderneming is dat het EBITDA een duik nam van 23,5%. Volgens Robert Ziegler, de nieuwe CEO van Waberer’s, zijn deze cijfers het gevolg van de negatieve impact van de Brexit en een algemene groeivertraging in de transportsector. De cijfers zijn voor de transportonderneming hoe dan ook het signaal om van koers te wijzigen. Er komt een strategische hervorming die door het nieuwe team op poten zal worden gezet. Het Hongaarse bedrijf werd de laatste jaren gedwongen om het loon van de chauffeurs gevoelig te verhogen, waardoor de lonen gemiddeld met 8% zijn gestegen in het internationaal transport en met… 24% in het nationaal vervoer. Er is momenteel sprake van een vermindering van het wagenpark. Ziegler voegt er in dezelfde adem aan toe dat deze kostenverlaging niet zal volstaan om het tij te keren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo