De satelliet-OBU’s van Axxès binnenkort gecertifieerd voor het LKW Maut-net

Axxès, de Franse inner van wegentol voor vrachtwagens, bouwt zijn interoperabiliteit in Europa verder uit. Het neemt hiervoor deel aan testen van de Duitse overheidsinstantie die het LKW Maut-netwerk (BAG) beheert. Doel: zijn OBU’s interoperabel maken met het Duitse tolnetwerk.

Vanaf de zomer wordt de Axxès-oplossing op grote schaal in Duitsland getest en kunnen transporteurs van het aanbod gebruikmaken om er te rijden. Duitsland zal zich zo bij de andere landen voegen die nu al interoperabel met het Axxès-systeem zijn: Frankrijk, Spanje, Portugal, de Liefkenshoektunnel en het Viapass-net in België, de Duitse Herrentunnel en Oostenrijk. Vanaf de zomer van 2019 zouden de Axxès-bakjes ook op het Italiaanse wegennet moeten worden aanvaard. Bovendien heeft Axxès eigen fleetmanagementsystemen ontwikkeld, net als oplossingen om de vloot in real time op te volgen. Die diensten, die een aanvulling op de tolheffing vormen, zijn toegankelijk vanaf het digitale platform van Axxès. Dat platform moet ook opengesteld worden voor diensten van partnerbedrijven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo