AB Inbev schakelt over naar ‘zero-emission’

AB Inbev heeft besloten om de milieu-impact van haar eigen transportactiviteiten te verminderen. In afwachting van de ingebruikname van een eerste elektrische vrachtwagen in België (volgende week) heeft de biergigant een eerste “zero emission” levering in de Verenigde Staten gedaan. De operatie vond plaats in St. Louis, Missouri. Een Nikola-waterstofvrachtwagen van Nikola vervoerde een zending Bud Light van een fabriek naar een lokale groothandelaar, de allereerste commerciële operatie die door een Nikola-truck werd uitgevoerd. De betreffende groothandelaar (Lohr Distributeurs) vervoerde de dranken vervolgens met een elektrische BYD-vrachtwagen naar hun eindverbruikersplaats, trouwens de thuisbasis van het plaatselijke hockeyteam, de St. Louis Blues. In de Verenigde Staten heeft Anheuser-Busch (de Amerikaanse tak van AB Inbev) een bestelling geplaatst voor 800 Nikola One en 21 elektrische trucks van BYD.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo