De LBV’s van PSA eisen in Europa een aandeel van 25% op

De groep PSA heeft zijn resultaten voor 2019 gepubliceerd. Die tonen aan dat de groep in Europa voor het segment lichte bedrijfsvoertuigen een marktaandeel van 25,1% in handen heeft. PSA laat weten dat het in de loop van 2019 maar liefst 765.000 LBV’s heeft verkocht. We moeten wel preciseren dat PSA daar de afgeleide personenwagens bijtelt (211.000 stuks). De groep geeft aan dat het “zijn positie in Europa verstevigt met een marktaandeel van 25,1%, dankzij de bestelauto’s en compacte vrachtwagens die het de voorbije drie jaar heeft vernieuwd.” En het herinnert ons eraan dat er dit jaar een volledig elektrische versie van de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Opel Vivaro aankomt en dat het hele LBV-gamma en dat van de afgeleide personenwagens tegen 2021 elektrisch zal zijn. Naast het nieuws uit Europa laat de groep weten dat het zich “in Latijns-Amerika in een gestaag tempo” verder ontwikkelt. Daar biedt het intussen een volledig gamma van LBV-producten en -diensten aan. In Eurazië doet het dat met compacte vrachtwagens van de drie merken: Peugeot, Citroën en Opel.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo