Brexit: de transportprijzen kelderen

De prijzen voor wegtransport van en naar het Verenigd Koninkrijk hebben in het vierde kwartaal van vorig jaar een duik genomen. Dat blijkt uit onder andere de nieuwste editie van de Upply/Ti-barometer. Terwijl transportprijzen het laatste kwartaal van het jaar meestal stijgen door (of dankzij) de grote transportbehoefte, zijn ze in het Verenigd Koninkrijk voor het tweede opeenvolgende kwartaal gezakt, dit keer met gemiddeld 0,8%. Op jaarbasis zijn ze met 1,2% gedaald. De experts van Upply merken op dat er in oktober, met het vooruitzicht van een ‘no deal’, een lichte prijsverhoging was, maar die was kort van duur. De daling van de transportprijzen bevestigt wat ook andere economische indicatoren in het Verenigd Koninkrijk aangeven. Zo was er voor het eerst in 24 jaar een inkrimping van de nationale index van de privéconsumptie (-2% in november en -4,1% en december).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo