De Goupil G6 weldra verkrijgbaar in België

Het nieuwe model van het gamma elektrische bedrijfsvoertuigen van de Franse constructeur Goupil is binnenkort in België te verkrijgen. De G6 – zo heet hij – is ruimer dan de andere modellen van het gamma en is uitgerust met aandrijving. Joeri de Ridder is eigenaar-manager van het bedrijf Electric Drive dat de Goupil in België op de markt brengt. Hij verduidelijkt dat hij vanaf juni een preproductiemodel krijgt om demonstraties en tests mee uit te voeren. De eerste modellen worden aan het einde van het jaar bij de klanten geleverd. Het bijzondere aan de nieuwe Goupil G6 is dat hij voorwielaandrijving heeft en een laag chassis achteraan. Hierdoor stijgen de mogelijkheden om bovenstructuren te monteren (platform, bestelwagen, laadbank, …), met een laaddrempel voor de bestelwagen. Bovendien zijn er vooraan in de G6 drie zitplaatsen en komt het voertuig met heel wat opties (airco, radar, …). Deze G6 is beduidend omvangrijker dan de andere modellen van het gamma: hij heeft een nuttige lading tot 1,2 ton voor een laadvolume tot 9 m3. Zijn totale afmetingen blijven intussen wel compact: 1,70 m breed, 4,80 m lang en 1,92 m hoog. Zijn snelheid is beperkt tot 80 km/uur en de actieradius zal zo’n 150 km bedragen, met een batterij van 30 kWh.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo