Buitenlandse vrachtwagens meer getroffen door de Covid-19-crisis in België

Uit de laatste cijfers van Viapass blijkt dat de wegvervoersactiviteit zich in een gestaag tempo herstelt, maar ook dat de in België ingeschreven voertuigen sneller terugkeren naar het niveau van voor de crisis.

Waar het Viapass-netwerk gemiddeld 146.000 vrachtwagens per dag telt, is dit cijfer met 28% gedaald op het dieptepunt van de lockdown en stillegging van bepaalde industriële activiteiten, dat wil zeggen eind maart. Vorige week waren er in België gemiddeld 131.000 vrachtwagens elke dag onderweg, een daling van 12 procent ten opzichte van een normale maand mei. Deze daling varieert echter naar gelang de herkomst van het voertuig: zo blijkt uit de Viapass-cijfers dat de Belgische vrachtwagens nu slechts 7 % lager zijn, terwijl de buitenlandse vrachtwagens nog steeds ongeveer 20 % achterblijven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo