[ADVERTORIAL] iOnLogistics, geïntegreerde logistieke oplossingen

Mexico Natie, gestart in 1871 met het behandelen van houtproducten, is intussen uitgegroeid tot meer dan een volwaardig logistiek speler. Zij bieden geïntegreerde logistieke oplossingen via de haven van Antwerpen, waaronder alle diensten, van verzending tot levering aan de klant.

Mexico Natie heeft een breed scala aan gespecialiseerde magazijnen, opslagfaciliteiten en laad- en losinfrastructuren op verschillende locaties in de Antwerpse haven. Het bedrijf is ervan overtuigd dat de groeiambities van klanten alleen kunnen worden bereikt met uitstekende, op maat gemaakte logistieke processen. Mexico Natie streeft ernaar het verbeteringsproces samen met de klanten binnen het gespecialiseerde segment te faciliteren. Op basis van haar solide kennis en expertise zijn zij intussen voor velen een vertrouwde logistieke partner.

Warehousing en certificaten

Als logistiek specialist biedt Mexico Natie een uitgebreid pakket oplossingen voor de volgende productcategorieën: chemicaliën, staalproducten, voeding, houtproducten, algemene en projectladingen. Zij hebben tal van opslagfaciliteiten zowel op Rechter- (150 000 m²) als Linkeroever (80 000 m²). De magazijnen voldoen aan de opslag van hun kernproducten en specialisaties en worden ondersteund door een uitgebreide certificering met onder meer ISO 9001, ISO 22000 en GMP + / BIO, SQAS, AEO, ISPS Code, Seveso en diverse goedkeuringen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Drie jaar geleden is Mexico Natie ook gestart met VAL (Value Added Logistics) voor de chemie en food/feed industrie. Zij gaan hierin veel verder dan de klassieke VAL-activiteiten en werken complete oplossingen uit met onder andere het afvullen, verdunnen en mengen van producten. Ook het herverpakken van één verpakking naar de andere behoord tot de core activiteiten dit voor zowel vloeibare als vaste producten.

Optimale efficiëntie bij logistieke processen

Door de continue groei van Mexico Natie is de nood aan vlot lopende interne processen zeer belangrijk. Alle goederen, van paletten tot rollen of van voeding tot staal, worden logistiek ondersteund door het softwarepakket iTOS van iOnLogistics, dat zich specifiek richt tot logistieke ondernemingen. De goederen worden in goede banen geleid door het order2cash systeem iTOS, welke gekoppeld is aan het bestaande boekhoudingsysteem.

Onder meer ons GHS-systeem (labeling) is ADR-compliant en wordt aangestuurd vanuit iTOS, net zoals de KPI-monitoring (volumes en performantie van de trucks) en alle VAL-activiteiten. Dankzij het maatwerk en de grote flexibiliteit van iTOS zijn wij klaar voor verdere nieuwe ontwikkelingen of integraties die er nog aankomen als wij ons aan hetzelfde tempo blijven ontwikkelen”, aldus Jeffi Willemsen, Business Development Manager bij Mexico Natie.

Lees alles over

video

Logistics.TV 24: iOn Logistics (Transport & Logistics Antwerpen 2019)

Een online serviceplatform voor de logistieke sector dat u overal kan gebruiken en perfect communiceert met andere systemen. Dat is nog steeds het succesrecept van iOnLogistics uit Sint-Niklaas. De order2cash-tool “iTOS” en de planningstool “Treesixty” bieden een logistiek platform voor zowel het plannen, rapporteren als het facturen van transporten. Net zoals de informatie betreffende alle […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo