[ADVERTORIAL] E-commerce populairder dan ooit

De komst van het coronavirus en de daarbij horende pandemie heeft de wereld doen wakker schudden. Evenementen, bijeenkomsten en bedrijven werden geraakt en moesten sluiten of straffe maatregelen in acht nemen. Het dagelijks leven werd radicaal ontwricht.

Ook ‘winkelen’ veranderde met de ontwikkelingen mee. De fysieke winkelstraat werd voor een groot gedeelte ingeruild voor de online winkelstraat. Nog niet eerder leek e-commerce (online shoppen) zo populair.

ENTER-knop in schijnwerpers

De stijging in het aantal online bestellingen is onder andere goed zichtbaar bij Logistiekdirect, online groothandel voor logistieke gebruiks- en verbruiksartikelen. Als totaalleverancier voor de logistiek is zij één van de bekendere aanbieders van bijvoorbeeld pallets, CMR’s, verpakkingsmateriaal en ladingzekering. De online winkel zag een stijging van het aantal bestellingen sinds de corona-uitbraak van méér dan 90% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Haar omzet steeg daarmee met ongeveer 54%. “Dit is, naast alle verschrikkelijke problemen horende bij de pandemie, voor ons natuurlijk een mooie ontwikkeling. België lijkt de ENTER-knop te hebben gevonden”, aldus Miriam Sayin, commercieel bediende bij Logistiekdirect. “Momenteel voorzien wij duizenden bedrijven van logistieke artikelen en helpen wij hen besparen”, vertelt Sayin.

Het gemak van online bestellen

Volgens Rody Hermkens, hoofd marketing & communicatie bij Logistiekdirect, zal deze toename voorlopig nog wel zichtbaar blijven. “We zagen vooral een stijging in ons hygiëne assortiment, zoals handgels, papieren handdoekjes en wegwerphandschoenen. Echter, tegelijkertijd zien we ook dat klanten blijven bestellen. Online winkelen zorgt voor zoveel gemak”, aldus Hermkens. Logistiekdirect verwacht dat steeds meer bedrijven en particulieren het gemak van online bestellen zullen ontdekken, zeker in een tijd waarin het coronavirus onze levens beïnvloedt. In een paar muisklikken is de bestelling geplaatst vanaf je werkplek of luie stoel. “De deur uit is niet nodig, want wij doen als online aanbieder de rest. Vandaag besteld, morgen in huis”, vertelt Sayin.

Belgische webshops hebben vorig jaar een gezamenlijke omzet van 8.2 miljard euro gerealiseerd. Dat is een stijging van 17% vergeleken met een jaar eerder. Dagelijks komen er 13 webshops bij.

www.logistiekdirect.be   |   02/588 70 05

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo