blank

Best of Van Xperience: virusvrij succes!

Je moest durven en TRANSPORTMEDIA deed het: de Best of Van Xperience dag, gehouden op dinsdag 15 september in Affligem, hield zich aan alle beloftes. Op het menu: wegtesten, innovatieve carrosserieën, informatiesessies en natuurlijk Best of Van-awards!

Aan de voertuigzijde werden 23 lichte bedrijfsvoertuigen voorgesteld aan de vier groepen van 30 testers die elkaar de hele dag volgden. Meer dan de helft van de voertuigen was elektrisch en de nieuwe Maxus eDelivery 3 was het meest geteste voertuig, dat bijna non-stop werd bestuurd. Over het algemeen waren de elektrische bestelwagens het meest in trek.

Tien carrosseriebouwers maakten ook de reis, hetzij met demowagens, hetzij met voertuigen met een carrosserie op maat van een bepaalde klant. Onder deze tien voertuigen bevond zich een door Cargo Lifting voor een bouwbedrijf geïnstalleerd platform met een lage vloer, waarvoor de Luikse carrosseriebouwer de prijs voor Beste Innovatie Van 2020 won, en een interessante pick-up van Terberg Specials op een Renault Kangoo-basis, die een paar dagen te laat klaar was om nog aan dezelfde wedstrijd deel te nemen.

Tijdens vier informatiesessies konden de bezoekers de namen van enkele van de Best of Van-winnaars ontdekken en een van de vier debatten volgen die werden georganiseerd rond thema’s als de TCO van elektrische bestelwagens, het onderbenutte potentieel van telematica in wagenparken, de anti-Covid-maatregelen die worden toegepast op het wagenparkbeheer en de veiligheidsaspecten van elektrische bestelwagens.

Tot slot werd de dag afgesloten met een mini-ceremonie onder auspiciën van Traxio waarbij de Super Best Dealer Van en Best Innovation Van awards werden uitgereikt voorafgaand aan een afsluitende borrel. In totaal konden zo’n 200 professionals hun beroepspraktijk verrijken, uiteraard erg blij dat ze dat ‘in het echt’ konden doen, in alle veiligheid en niet via een scherm…

blank

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo