CHEP pallets voortaan uit gecertificeerde houtbronnen

Door het systeem van palletpooling bespaart CHEP al jaarlijks 1,7 miljoen bomen. Voortaan komt elke houten CHEP-pallet wereldwijd van duurzaam beheerde bossen. Hierdoor komt CHEP haar belofte na om niet langer bij te dragen aan ontbossing.

CHEP herbekeek zijn aankoopbeleid van materiaal voor nieuwe pallets en reparatiehout. Het gevolg is dat voortaan al het aangekochte hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Deze bossen moeten gecertificeerd zijn door de Forest Stewardship Council (FSC®) of door het Program for the Endorsement of Forest Certification (PEFC™). Bij gecertificeerde bossen voldoen alle procedures aan een erkende beheernorm die biomassa in stand houdt en vergroot, landherstel garandeert en grond en waterbronnen beschermt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo