Vos Logistics rust een oplegger uit met zonnepanelen

De Nederlandse transporteur Vos Logistics, die een onderzoek binnen haar dochteronderneming Gehlen Schols Logistics voortzet, rust een oplegger uit met SolarOnTop-zonnepanelen. Deze opleggers zullen worden gesleept door LNG-trekkers en Vos Logistics zal als eerste de CO2-impact van deze combinatie meten.

De SolarOnTop zonnepanelen worden geleverd door het Nederlandse bedrijf IM Efficiency en wekken voldoende elektriciteit op om functies te voeden die normaal gesproken via de alternator van de trekker worden geleverd, zoals het opladen van externe apparaten of, meer fundamenteel, het injectie- en motormanagementsysteem. Bij stilstand laadt de door de SolarOnTop-panelen geleverde elektriciteit de batterij van de tractor op, waardoor de stationaire werking wordt beperkt. De eerste tests die bij Gehlen Schols Logistics zijn uitgevoerd, hebben een jaarlijkse besparing van 2000 tot 2500 liter diesel, oftewel 6 ton CO2, opgeleverd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo