Van Mieghem gebruikt eerste eActros in België

De eerste Mercedes-Benz eActros die in België wordt gebruikt, is geleverd aan Van Mieghem Logistics. Het Waals bedrijf zal hem acht maanden lang gebruiken in het kader van de laatste testfase die door Daimler Trucks wordt georganiseerd, voordat de eActros in 2021 definitief op de markt wordt gebracht. Het voertuig zal worden gebruikt voor de distributie van geneesmiddelen en levensmiddelen.

De 25-tons vrachtwagen is uitgerust met een Schmitz-Cargobull W.KO Cool gekoelde wissellaadbak, die ook wordt aangedreven door elektriciteit. Van Mieghem Logistics zal het in eerste instantie gebruiken om farmaceutische producten te leveren aan ziekenhuizen en zorginstellingen. Het opladen zal ’s nachts plaatsvinden in het hoofdkwartier in Saintes en Van Mieghem zal het voertuig geleidelijk voor andere opdrachten inzetten om optimaal gebruik te maken van zijn rijbereik van ongeveer 200 kilometer. Deze cijfers zijn al in de eerste fase van de praktijkproeven in heel Europa gevalideerd.

Laurent Van Mieghem, lid van het management van Van Mieghem Logistics, legt uit: “De bescherming van natuurlijke rijkdommen maakt integraal deel uit van onze bedrijfsactiviteiten. Daarom hebben we al geïnvesteerd in zonnepanelen op het dak van ons nieuwe magazijn en onderzoeken we de installatie van windturbines op onze terreinen. Dat zou ideaal zijn om in de toekomst zelf energie op te wekken om onze elektrische vrachtwagens en logistieke magazijnen van stroom te voorzien. Onze belangstelling in CNG- en LNG-vrachtwagens was altijd relatief beperkt omdat zij nog steeds fossiele brandstoffen gebruiken. Een zuiver elektrische vrachtwagen zien we echter wel zitten. En als logistiek bedrijf met een vloot die voor 90 procent uit Mercedes-voertuigen bestaat, spreekt het voor zich dat we erg enthousiast waren om deel te nemen aan de praktijktests met de Mercedes-Benz eActros. Dit geeft onze onderneming de kans om een CO2-neutrale transportoplossing te bieden die aan onze duurzaamheidswaarden beantwoordt en ons een lengte voorsprong geeft op het gebied van moderne en milieuvriendelijke technologie.”

Volgens Mercedes-Benz zal de serieproductie eActros het prototype overtreffen, met name in termen van bereik en vermogen. Het zal in 2021 worden gelanceerd in twee- en drie-assige versies.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo