Inschrijvingen van LCVs stijgen opnieuw

In oktober stegen de inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen in België met 2,09 %. Dit is de tweede opeenvolgende maandelijkse stijging voor het segment.

Na drie moeilijke maanden werd in juni voor de lichte bedrijfsvoertuigen opnieuw een positief resultaat genoteerd (+8,6%), maar juli en augustus vielen negatief uit. De Belgische markt heeft zich dus in september en oktober weer hersteld, en hiermee wordt de terugval ten opzichte van 2019 teruggebracht tot 13,45 %. Over de voorbije tien maanden samen zijn nu 59.724 lichte bedrijfsvoertuigen ingeschreven. 
Hetzelfde fenomeen doet zich in Europa voor. In september heeft de bestelwagenmarkt in de EU voor het eerst groei geboekt. In vergelijking met september 2019 werden er 15,7% meer lichte bedrijfsvoertuigen ingeschreven, met in totaal 137.735 nieuwe bestelwagens. Van de belangrijkste markten zijn Duitsland (+20,1%) en Italië (+18,7%) het sterkst gegroeid, gevolgd door Frankrijk (+16,7%) en Spanje (+7,3%). Tot dusver is het aantal registraties van nieuwe bestelwagens in de Europese Unie in 2020 met 22,8% gedaald. Als we kijken naar de vier grootste EU-markten, zien we dat Spanje opnieuw de sterkste daling van de vraag liet zien (-33,5%), gevolgd door Italië (-21,7%), Frankrijk (-20,6%) en Duitsland (-18,6%).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo