Het bedrijfsvoertuigensalon van Brussel is dan misschien uitgesteld naar 2022, toch is januari traditioneel een belangrijke maand voor de sector van de lichte bedrijfsvoertuigen. Dat is dit jaar niet anders. Naast Passion4Vans van Transportmedia zijn er nog heel wat initiatieven van constructeurs die ook nu inzetten op ‘salonvoorwaarden’. We starten met alle Passion4Vans deelnemers.

 • Fiat Professional biedt een ‘virtual showroom’ waar de modellen van het merk vanbinnen en vanbuiten ontdekt kunnen worden. Daarnaast geldt voor alle modellen een salonkorting van €500 en een en gratis Pack Pro (airco + radio), ter waarde van €1.100 tot € 2.500. Er zijn ook speciale reeksen van de Talento: de ‘Squadra’ en de ‘Sportivo’, op basis van de Talento Maxi L2H1 met de 170 pk sterke 2.0 MJET, die onder andere een koetswerkkit van Irmscher krijgt.
 • Ford zet groots in op bedrijfsvoertuigen tijdens de salonperiode. Zo organiseert het merk een ‘roadshow’ met omgebouwde voertuigen die te zien zullen zijn in zijn Transit Centers. Daar kan je vaak ook de Transit Connect Active en de Ranger Thunder spotten. In zijn virtual showroom concentreert Ford enerzijds specifiek op de bouwsector, met de Transit 2T Trail en de Ranger, en anderzijds op de last-mile delivery met de Transit Custom PHEV en de Transit Connect. Daarnaast gelden er op alle bedrijfsvoertuigen speciale aanbiedingen en een financiering aan 0,49% JKP.
 • Mercedes-Benz Vans pakt tot eind januari uit met een 0% interestvoet op al zijn 100% elektrische bestelwagens (max. 60 maanden, voorschot 15%) voor professionele klanten in België. Ook is 4 jaar gratis onderhoud op alle eVans inbegrepen. Als alternatief kan gekozen worden voor een ecopremie of een gratis wallbox inclusief installatie. Voor het Vito- en V-Klasse gamma geldt een verlaagde interest vanaf 0,49% (max. 48 maanden, voorschot 15%) of onder andere aantrekkelijke voorwaarden op het ‘Complete’ service contract, een gratis automaat op de Vito of Sprinter. Bovenop alle acties geeft Mercedes-Benz Insurance Services 5% korting op de geïntegreerde verzekering bij elk financieringscontract.
 • Voor Maxus is 2021 een belangrijk jaar, aangezien de elektrische eDeliver 3 en de Deliver 9 nu pas ten volle hun rol zullen kunnen spelen op commercieel vlak. Uitgesproken salonvoorwaarden zijn er echter niet, het merk benadrukt liever zijn scherpe catalogusprijzen en het feit dat de bestelwagens meteen leverbaar zijn, ook de 100% elektrische.
 • Renault Trucks neemt de salonperiode meteen heel ruim, met aanbiedingen die lopen tot en met 31/3/2021! De “blijf in uw salon-condities” op de Renault Trucks Master Red Edition bestaat uit een Full-Option pack aan €399, wat zorgt voor een bijzonder volledige uitrusting. Demovoertuigen zijn ter beschikking in het Renault Trucks-netwerk, waar klanten terecht kunnen voor professioneel advies. Nieuw is de elektrische Renault Trucks Master Z.E. in een versie met MTM van 3,5 ton.
 • Renault zou op het salon uitpakken met de vernieuwde Trafic, die als Passenger en Spaceclass op de stand zouden staan. Qua commerciële acties biedt het merk uit met een gratis uitbreiding van de garantie (met bijvoorbeeld 5 jaar garantie op bedrijfsvoertuigen in financiële leasing), het “Grand Confort”-gamma aan de prijs van de “Confort”, uitrustingscheques en salonpremies op het hele bedrijfsvoertuigengamma.
 • Volkswagen Commercial Vehicles zet in op digitaal. Naast een deelname aan Passion4Vans werkt het merk via zijn site met online informanten die per voertuig gedetailleerde informatie kunnen geven. Klanten kunnen op de site ook makkelijk hun ‘salondeal’ aanvragen bij de verdeler van hun keuze. Daarnaast biedt Volkswagen aantrekkelijke voorwaarden, met kortingen, voordelige of zelfs gratis packs en uitrusting, en financiële renting aan 0%. Dat geldt zelfs voor de Caddy Cargo, een Belgische première tijdens de salonperiode. Zo krijg je op de Caddy € 1.500 korting, een gratis Business pack ter waarde van €1.400 en een gratis Composition Audio radio ter waarde van €546 (prijzen excl. BTW)

 

En verder…

 • Iveco organiseert in de salonperiode fysieke en virtuele events voor klanten en prospects. Daarnaast biedt het commerciële acties met tot € 9.000 korting op de Daily in januari en 0% intrest over 3 jaar. Het merk focust ook op CNG en aangepaste versies van de Daily voor de bouw, groensector en distributie.
 • Mitsubishi trekt zich terug uit Europa en pakt daarom uit met de ‘Buy Buy Mitsubishi’-kortingen, met -23% voor de Mitsubishi L200. Het merk benadrukt dat de garantie geldig blijft en de onderdelenvoorziening voor minimum 10 jaar verzekerd is.
 • FUSO, dat ook door Mitsubishi-invoerder Beherman verdeeld wordt, blijft wel aanwezig op de markt. Hier gelden stockdeals op voertuigen in voorraad, met kortingen tot 8.350 euro en 3 jaar onderhoud (of 100.000km), garantie en wegassistentie.
 • Nissan biedt 5 jaar of 160.000km garantie op al zijn bestelwagens en de Navara pick-up, en zet het zijn e-NV200 XL Voltia extra in de spotlights in januari. Daarnaast zet het merk in op digitalisering om klanten te bereiken, maar staan ook de concessiehouders paraat om in hun showroom het Autosalon door te laten gaan.
 • Citroën biedt ‘PRO’ aanbiedingen op zijn volledige bedrijfsvoertuigengamma, met 50% korting op de opties en kortingen op de catalogusprijs die afhankelijk van het voertuig kunnen oplopen tot €14.500, al zijn in dat bedrag ook overname- en stockpremies opgenomen. Bij Peugeot geldt ook de 50/50 actie op de opties, en tot 14.000 euro korting op de catalogusprijs. Ook bij Opel, het derde merk van de PSA-groep, zijn er stockdeals, en geldt de 5/50 actie op de opties.
 • Toyota pakt tijdens de salonperiode uit met de vernieuwde Hilux, die een nieuwe look en een trekvermogen van 3,5 ton krijgt. Hij is voortaan verkrijgbaar met een 2.8 diesel, naast de bestaande 2.4. Over salonvoorwaarden op de Hilux, de Proace City en de Proace beschikten we op het moment van schrijven niet over informatie.
 • MAN biedt saloncondities op zijn volledige TGE-gamma, met financiële leasing en renting aan 0,99% JKP, verlengde garantie gedurende 36 maanden of tot 90.000 km en Truckservice tijdens de levensduur van het voertuig. De elektrische MAN eTGE zal beschikbaar zijn vanaf €670/maand.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo