Ivago koopt Iveco S-Way op CNG

Ivago, de Intergemeentelijke Vereniging voor Afvalbeheer in Gent en Omstreken, rijdt al sinds jaren met CNG-vrachtwagens en opende zelfs in 2017 het – toen – grootste CNG-vulstation in België. Deze keer koos Ivago voor zeven Iveco S-Way AT260S34Y/FS met Cursor 9 340 pk CNG motor. 

Ivago zorgt voor de selectieve inzameling van het huisvuil en het bedrijfsafval en beheert ook zes recyclageparken. De milieubewuste visie van Ivago gaat echter verder dan het afvalbeleid. Ook voor hun voertuigenpark wordt bij vervanging steeds overgeschakeld naar een milieuvriendelijkere aandrijving. Ivago kiest daarbij momenteel voor CNG. De parking is momenteel voorzien van 4 fast-fill stations en 20 slow-fill CNG laadstations om hun vrachtwagens ’s nachts te tanken. Er werd gestart met de uitbreiding naar 60 slow-fill laadstations.
Meer dan een jaar geleden werd een aanbesteding gepubliceerd voor de aankoop van 20 nieuwe huisvuilophaalwagens met CNG aandrijving. Iveco-dealer Cammaert won deze aanbesteding met de S-Way AT260S34Y/FS met AT Medium High Roof cabine, een derde ingebouwde zetel, de Cursor 9 340 pk CNG motor en een Allison volautomatische versnellingsbak. De opbouw werd uitgevoerd door VDK Mol.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo