EPAL paletten, ook voor logistiek van Covid-vaccins

EPAL, de vereniging van producenten en reparateurs van Europaletten, zet in het kader van de vaccinlogistiek nog eens de voordelen van haar product in de kijker. Want hoewel Covid-vaccins een uitdaging bieden op logistiek vlak, met temperaturen tussen -20 en -80 °C, kunnen ze wel gewoon op Europaletten vervoerd worden.

Er zijn speciale boxen ontwikkeld om vaccins in alle veiligheid te vervoeren, maar die staan op Europaletten. Daarvan zijn er miljoenen beschikbaar in de grootste open pool, gestandaardiseerd en getest op kwaliteit. Van duurzaam hout gemaakt, zijn ze geschikt voor gebruik in de koudste temperaturen en dankzij een behandeling volgens de ISPM 15, zijn ze ook geschikt voor transporten buiten de EU. Omdat EPAL paletten herbruikbaar, repareerbaar, uitwisselbaar en recycleerbaar zijn, zijn ze bovendien duurzaam. Ze worden geproduceerd uit CO2-neutraal hout en omdat ze uitwisselbaar zijn, moeten ze geen grote afstanden afleggen om terug bij dezelfde eigenaar te geraken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo