CHEP Benelux wil horizontale samenwerkingen promoten

Naast het aanbieden van blauwe poolingpallets biedt CHEP advies aan over optimalisatie van transportstromen. Op dit gebied wil CHEP Benelux het voorbeeld volgen van een succesvol proefproject in Spanje  

CHEP Spanje initieerde onlangs een samenwerking tussen FMCG-producent Henkel en zuivelbedrijf Capsa Food die voortaan drie keer per week een ecocombi delen op een route tussen Madrid en Catalonië. Hierdoor besparen ze tot 250.000 lege kilometers of 115 ton CO2-uitstoot per jaar. Ook voor CHEP Benelux is het opzetten van transportsamenwerkingen een prioriteit. Bram Lefever, Collaborative Transport Solutions Manager bij CHEP Benelux, analyseert ketens van klanten, zoekt naar overeenkomsten in goederenstromen en stelt hen verbeteringen voor. “We zien vandaag dat transporteurs van onze klanten vaak met lege vrachtwagens terugkomen uit het VK, terwijl CHEP zelf dikwijls pallets nodig heeft vanuit het VK. We zijn gaan praten met die klanten en bekijken of we de lege ritten vanuit het VK kunnen beladen met onze pallets. Een win-win voor beide partijen”, zegt Lefever. CHEP Benelux is klaar om ook transportsamenwerkingen tussen klanten te initiëren en als neutrale derde partij te faciliteren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo