Jean-Paul Van Avermaet ontslagen bij bpost

De Raad van Bestuur van bpost heeft beslist om de samenwerking met CEO Jean-Paul Van Avermaet te beëindigen. Hij wordt ook geschorst als bestuurder van het bedrijf tot de Algemene Aandeelhoudersvergadering van 12 mei 2021. De bevoegdheden van het dagelijks bestuur worden toevertrouwd aan de Voorzitter van bpost, François Cornelis.

Het rommelde al langer tussen de CEO en de Raad van Bestuur. De betrokkenheid van Van Avermaet bij mogelijke concurrentieafspraken bij G4S, zijn vorige werkgever, en de slechte financiële resultaten van bpost vorige week waren de aanleiding voor de definitieve breuk. Het bedrijf gaat nu op zoek naar een nieuwe CEO. De Raad van Bestuur heeft het Group Executive Committee verzocht om de strategie van het bedrijf onverminderd verder te zetten en te focussen op het behalen van de resultaten voor de business units Mail & Retail, Parcels & Logistics Europa-Azië en Noord-Amerika.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo