Van Moer Logistics neemt Trimodal Terminal Brussels over

Van Moer Logistics heeft 100 % van de aandelen in Trimodal Terminal Brussels NV (TTB) verworven. De overname kadert in de intermodale strategie van het bedrijf, dat volop inzet op de binnenvaart en sinds 2011 verschillende terminals en kaaien uitbaat.

Sinds 2013 is TTB in handen van drie aandeelhouders: Stukwerkers Havenbedrijf, Belgium Container Logistics en Duferco Wallonië. De terminal beschikt over een oppervlakte van 17.100 m², een kade van 235 meter en een spooraansluiting. In 2020 behaalde de terminal een volume van 30.000 TEU en een omzet van 1.85 miljoen EUR. Het is de nieuwste toevoeging aan het netwerk van Van Moer. Het bedrijf baat als mede-eigenaar de Antwerpse ATO terminal uit en is op de as Antwerpen – Grobbendonk eigenaar van de Dennie Lockefeer Container Terminal. Op de as Antwerpen – Leuven beheert Van Moer Logistics de terminal in Wilsele en op de as Antwerpen-Brussel de kades van Blue Gate Antwerp, Bornem, Vilvoorde en nu dus ook de TTB terminal.

Doordat TTB en de terminal ter hoogte van Cargovil in Vilvoorde vlakbij elkaar liggen, ontstaan er ook nieuwe synergieën. De twee terminals zullen niet langer met elkaar concurreren en zullen beide een toegevoegde waarde kunnen bieden voor de goederenstromen die momenteel behandeld worden. Ook de eigen binnenschepen zullen op deze manier efficiënter ingezet kunnen worden dankzij de additionele terminalcapaciteit. Van Moer Logistics beschikt over 9 eigen binnenvaartschepen en 5 duwbakken.

Via het uitgebreide netwerk van de logistieke dienstverlener zullen in de toekomst ook nieuwe goederenstromen worden aangetrokken voor beide terminals. In Brussel ziet het bedrijf mogelijkheden van o.a. watergebonden stadsdistributie, waarmee het in Antwerpen al ervaring heeft. De overname van TTB kan ook een springplank zijn om in de toekomst goederenstromen van en naar Wallonië te ontwikkelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo