All Exeptional diversifieert zich in het transport van… zwembaden

Zoals vele andere bedrijven kende All Exeptional in 2020 een moeilijk jaar, maar het heeft niet lang gewacht om terug te veren en zelfs te diversifiëren met een originele maar complementaire activiteit: het transport van zwembadcontainers.

All Exeptional, gevestigd in Drogenbos, had een op en neergaand jaar in 2020, te wijten aan Covid. Katleen Hemels, HR Manager, legt uit: “Drie maanden lang hadden we een daling van de omzet. Onze klanten moesten een manier vinden om hun organisatie aan te passen aan de Covid-maatregelen. Aangezien sommige van onze klanten actief zijn in de bouw- en evenementensector, leidde dit tot een tijdelijke stopzetting van de activiteiten. Vanaf het derde kwartaal keerde de omzet terug naar een normaal niveau. De afgelopen jaren heeft All Exeptional een grote digitale sprong voorwaarts gemaakt, onder meer door de implementatie van Transics en het gebruik van een nieuw TMS, e-cmr en Proof of Delivery. Hierdoor konden wij op tijd (vóór de Covid-golf) klaar zijn voor onze activiteiten. Voor veel vervoerders is digitalisering nog een ver vooruitzicht. ”

Voor 2021 is de onderneming van plan haar naamsbekendheid te koesteren. K. Hemels: “Wij zijn in België een kleine speler op het gebied van uitzonderlijk vervoer, maar wij beschikken over de knowhow en alle nodige uitrusting om transporten tot 155 ton MTM uit te voeren. Ons doel is onze reputatie bij het grote publiek als specialist in abnormale belastingen te vergroten. Onze toegevoegde waarde is het persoonlijke contact met onze klanten. Onze manager en de mensen die verantwoordelijk zijn voor de planning geven hen direct antwoord op al hun vragen. Wij hechten ook veel belang aan het welzijn van onze werknemers, die niet als nummers worden beschouwd. Naast het menselijke aspect hebben wij de laatste jaren een specialiteit aan ons aanbod toegevoegd: het overdekt vervoer van rollend materieel – vorkheftrucks, stapelaars, reachtrucks, enz. – omdat de magazijnen steeds hoger worden. Daartoe hebben wij verschillende speciale oplegers aangeschaft waarmee wij machines tot een hoogte van 470 cm onder zeil kunnen vervoeren. ”

Zwembad containers

Maar misschien wel de meest originele ontwikkeling in het bedrijf is de overname van Mobilopool, zoals K. Hemels uitlegt: “Begin 2021 hebben onze directeur Erwin Hemels en zijn zoon Jente Mobilopool overgenomen, een bedrijf dat een uniek concept van kant-en-klare zwembadcontainers aanbiedt. Het is belangrijk op te merken dat de Belg steeds meer in zwembaden investeert. Onze laadkranen en de expertise van onze kraanmachinisten maken het mogelijk om zelfs de meest ontoegankelijke tuinen te bereiken voor de installatie van een Mobilopool zwembad. Tot slot, omdat wij altijd graag nieuwe markten willen betreden, heeft Jente Hemels Fuelie gelanceerd, een bedrijf dat ter plaatse brandstof levert aan verhuurders van materieel en aannemers die grote machines gebruiken. ”

All Exeptional bestaat al meer dan 20 jaar. Hoewel de onderneming haar activiteiten in de afgelopen jaren heeft gediversifieerd, blijft speciaal transport haar specialiteit. Het beschikt over een vloot van 50 vrachtwagens voor 24-uurs transport op maat in België en in het buitenland, en over een magazijn van 6.000 m2 in het centrum van België. All Exeptional heeft 45 mensen in dienst.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo