Aucxis levert RIFD-automatisering bij Aertssen Logistics

Aertssen Logistics zocht voor haar verdeelcentrum een oplossing om de interne logistieke processen en de registratie van uitgaande machines te automatiseren. Aucxis implementeerde de Nova Asset Management-oplossing, die gebruik maakt van RFID-technologie.

Het hoge aantal te verwerken assets – op jaarbasis +/- 10.000 hoogwerkers en agrarisch materieel – en de vaak grote gelijkenissen tussen de machines onderling maakten van inventarisatie met pen en papier een intensieve en foutgevoelige opdracht. Aertssen zag in RFID de geschikte technologie om hun stock sneller en correcter te beheren, alsook om de uitlevering van machines foutloos te laten verlopen, en koost voor Aucxis voor de implementatie. De Nova Asset Management-oplossing Aucxis maakt gebruik van een aantal onderdelen. Op hardwarevlak zijn er de RFID-labels, RFID-handscanners, en RFID-buitenportalen.Hertz RFID zorgt voor de voor de communicatie tussen de hardware en de Polaris RFID-software, die bestaat uit een webportaal en app voor de handhelds.

Het resultaat is een efficiëntere en accuratere registratie, lokalisatie en inventarisatie van de machines via handscanners, alsook voor de registratie van uitgaande bewegingen via vaste en mobiele RFID-buitenportalen. De menselijke foutenlast wordt dankzij de uitgangscontrole volledig uitgesloten en het personeel kandaardoor efficiënter werken. In de toekomst wenst Aertssen Logistics nog verder door te automatiseren met nummerplaatherkenning op het vaste portaal voor automatische detectie van de vrachtwagens.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo