XPO/GXO ontwikkelt e-commerce logistiek in Tongeren

Hoewel de details en de timing nog niet bekend zijn, is het duidelijk dat de Belgische activiteiten van XPO Logistics onder de vlag zullen komen van GXO, de toekomstige logistieke spin-off van XPO. In dit verband is XPO/GXO begonnen met de ontwikkeling van e-commerce logistiek in Welkenradt en zal het binnenkort een speciale faciliteit openen in Tongeren.

Deze informatie wordt bevestigd door Mauro Ungheretti, managing director van XPO Logistics Benelux, in een interview dat in de volgende Truck & Business zal verschijnen. Tot nu toe heeft XPO Logistics in ons land nog niet veel e-commerce logistiek ontwikkeld, met uitzondering van een project voor één enkele klant in Welkenraedt. Het Amerikaanse logistieke bedrijf heeft zes vestigingen in ons land, maar zal er een zevende aan toevoegen. “Binnenkort krijgen we er een zevende site bij, in Tongeren. Eind dit jaar opent er voor twee klanten een distributiecentrum van – in een eerste fase – 20.000 m² met focus op spare parts, aftermarket logistieke diensten en e-commerce”, legt Ungheretti uit.

Op langere termijn denkt hij dat België om ten minste twee redenen verdere investeringen van XPO/GXO zou kunnen aantrekken: “Het verschil in loonkost tegenover Nederland vermindert. Overigens wordt de arbeidsmarkt in Nederland krap. Voor nieuwe projecten komt België dus zeker in aanmerking. Daarbij denk ik vooral aan Wallonië, waar er nog terreinen en arbeidskrachten beschikbaar zijn. Liege Airport biedt mogelijkheden voor crossborder e-commerce met de komst van Alibaba en van nieuwe luchtvracht-carriers.”

Het volledige interview wordt gepubliceerd in de volgende Truck & Business 277.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo