Engie plaatst zonnepaneleninstallatie van 1,5 MWp bij Gosselin

Dankzij 1,5 MWp aan zonnepanelen zal Gosselin zijn CO2-uitstoot verminderen met 535 ton per jaar. De installatie werd door Engie gefinancierd en gerealiseerd.

De 3056 panelen werden geplaatst op het dak van het Gosselin Crown I magazijn in Deurne. Met een vermogen van 1528 kWp produceert de installatie gemiddeld 1373 MWh per jaar. “We gebruiken 25% van de geproduceerde elektriciteit zelf en dekken daarmee 52% van de lokale energiebehoefte van de ganse site in Deurne. Zo vermijden we een uitstoot van 535 ton CO2 per jaar”, legt Marc Smet, CEO Gosselin Group, uit.

Engie stond in voor de installatie van 3056 zonnepanelen, hun onderhoud, maar ook voor de financiering van de complete installatie via zijn derde-investeerdersmodel Sun4Business. ”De samenwerking met Engie sluit naadloos aan bij onze recent vernieuwde missie en waarden. Gosselin streeft naar bewustzijn en wil werken aan ecologische en economisch initiatieven waar iedereen beter van wordt. De installatie van deze 3056 zonnepanelen is vlot verlopen en een ‘quick win’ in ons streven naar verduurzaming”, aldus Marc Smet.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo