Brexit drijft transportprijzen op

Volgens de Ti/Upply-barometer zijn de vrachttarieven tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk tussen het laatste kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 met 1,3% gestegen. Dit is meer dan de gemiddelde prijswijziging in Europa.

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 zijn de vrachttarieven in Europa en het Verenigd Koninkrijk met 5% gestegen, terwijl ze voor de markt als geheel slechts met 1,6% zijn gestegen. Over het geheel genomen is de stijging van de vraag naar vervoer in combinatie met de stijging van de brandstofprijzen voldoende om de stijging van de vervoersprijzen te verklaren, maar de specifieke situatie in het VK heeft nog geen enorme gevolgen als we weten dat de uitvoer van het VK naar de EU in januari op jaarbasis met 40,7% is gedaald en de invoer met 28,8%.

In totaal bedraagt de gemiddelde prijs per kilometer 1,52 euro/km. Voor uitgaande ritten bedraagt het gemiddelde 1,72 euro/km en voor retourritten 1,42 euro/km.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo