Deltran koopt twee Scania R450

Deltran, de transporttak van veevoederproducent Leievoeders-Cibus, heeft zijn vloot uitgebreid met twee Scania R450 trekkers. De voertuigen leveren veevoeder bij landbouwers in België en in Noord-Frankrijk, en doen dat met een duidelijke focus op verkeersveiligheid.

 

In 2018 nam Veevoederbedrijf Leievoeders concullega Cibus over. Hierdoor beschikt de groep over vestigingen in Roeselare en Veurne, naast de fabriek langs de Leie in Waregem.De eigen transporttak Deltran brengt de grondstoffen naar de fabrieken en levert afgewerkte producten bij de landbouwers met een vloot van 17 trekkers en 5 vrachtwagens. De twee nieuwe Scania’s R450 komen het wagenpark versterken en zijn gekoppeld aan gecompartimenteerde bulkopleggers. Zo kan de chauffeur tegelijk tot negen soorten veevoeder leveren bij de klant.

 

De nieuwe trekkers zijn uitgerust met alle mogelijke veiligheidstechnologieën. “In 1998 al lieten we de eerste dodehoek- en achteruitrijcamera’s plaatsen op onze voertuigen. Onder andere daardoor hebben we heel weinig ongevallen en schadegevallen, ook al rijden onze chauffeurs vaak in druk verkeer, zoals op de Antwerpse of Brusselse ring”, zegt wagenparkbeheerder Wim Vandenbroucke. 

Ook bij deze bestelling trok hij de kaart van de veiligheid en vinkte hij een aantal opties aan: dodehoekwaarschuwing links en rechts (Blind Spot Warning), aanrijdingswaarschuwing voor zwakke weggebruikers (Vulnerable Road User Collision Prevention), adaptieve cruise control, rijstrookassistent met actieve besturing (Lane Departure Warning Active Steering), rijbaanassistentie (Lane Keep Assist), aanrijdingspreventie bij rijstrookwisseling (Lane Change Collision Prevention) en een elektro-hydraulische stuurbekrachtiging die actief ingrijpt wanneer dat voor de veiligheid nodig is.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo