[FOTO’S] Sam Delmeiren rijdt met Mooiste Truck van België 2021

Sam Delmeiren uit Waregem is de trotse chauffeur van de Mooiste Truck van België 2021. Zijn Volvo FH 500 6×4 haalde ruim 1.300 stemmen in de publiekswedstrijd op onze Facebook-pagina Passion4Trucks. De Scania S580 van Michel De Smet werd tweede met 852 stemmen.

De Volvo FH 500 6×4 van Sam werd op zaterdag 19 juni in Zolder al verkozen tot de mooiste Volvo Truck van België 2021, nu is hij ook winnaar over de merken heen. “Ik ben heel tevreden dat het gelukt is”, zegt hij. “Ik was al blij met de titel van de mooiste Volvo en nu dit. Ik kreeg al heel veel positieve reacties en heb ook erg genoten van de wedstrijd. Echt tof om dat eens mee te maken.”

Sam rijdt bij Martlé uit Knesselaere en vervoert en plaatst met de tandemtrekker bouwmaterialen en zwembaden. De ochtend na de bekendmaking is hij met zijn Volvo onderweg met een zwembad van 3,8 bij 12 meter dat van Destelbergen naar Dudzele moet worden gebracht. “Het is al het tweede zwembad dat ik transporteer vandaag”, zegt hij. “Om 6 uur heb ik al een zwembad geleverd in Opwijk op een weg van 4,25 meter breed waar we met de lading bijna de hele breedte van de weg innamen.”

Begeleidingswagen

“Zwembaden vervoeren we met een begeleidingswagen”, zegt hij. “Want we zitten met een breedte van meer dan 3,5 meter. De laatste meters zijn meestal de moeilijkste, net als het zwembad in de tuin van de klant plaatsen. Maar dat vind ik juist een uitdaging. Ik hou ervan om te manoeuvreren en met de kraan de lading te lossen. Voor dit zwembad zijn er ter plaatse twee extra kranen omdat we met de vrachtwagen het zwembad niet in de tuin kunnen plaatsen.”

Ondanks het toch vaak vuile werk in de modder probeert Sam zijn wagen zo proper mogelijk te houden. Het ontwerp en de ombouw van deze Volvo FH deed hij voor een groot stuk zelf en daar stak hij heel wat tijd in. “Alleen al aan de hemelbekleding in de cabine ben ik 10 uur bezig geweest.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo