4D Trans doet beroep op crowdlending

Transportbedrijf 4D Trans (winnaar van de Truck ICT Award in 2018) heeft grote infrastructuurprojecten en heeft een originele manier gevonden om een deel daarvan te financieren via het crowdlending platform Winwinner.

4D Trans groeit gestaag in het vervoer van voedingsmiddelen naar retailers, groothandels, horecazaken, traiteurs en slagers. Het bedrijf van oprichter Wim Boydens heeft nu een 50-tal chauffeurs in dienst en wil die groei verderzetten door in Torhout een logistiek centrum te bouwen met koelcellen en diepvriezers. De totale financieringsbehoefte bedraagt bijna 8 miljoen euro, en Wim Boydens heeft WinWinner als een van de potentiële financieringskanalen gekozen. Via deze campagne wil hij minimaal 68.000 en maximaal 250.000 euro ophalen.

Crowdlending is een vorm van participatieve financiering. De projecteigenaar moet de investeerders terugbetalen volgens vooraf vastgestelde voorwaarden en bepalingen voor de fondsenwerving. In dit geval kan er worden geïnvesteerd via een winwinlening (1,75% jaarlijkse brutorente, 2,5% jaarlijks belastingkrediet en 40% overheidswaarborg op het openstaande bedrag, jaarlijks constante aflossing, looptijd 5 jaar) of via een (achtergestelde) crowdlening (6,5% brutorente, looptijd 5 jaar, jaarlijks constante aflossing).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo