Daimler Truck volledig gescheiden van Mercedes-Benz Cars

De lang aangekondigde scheiding van de auto- en vrachtwagenactiviteiten binnen Daimler AG werd op 30 juli door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Daimler AG goedgekeurd. Als de aandeelhouders dit plan op 1 oktober goedkeuren, wordt Daimler Truck Holding AG een zelfstandige onderneming die aan de beurs van Frankfurt genoteerd staat.

De aandeelhouders van Daimler AG zullen 65% van de aandelen in de nieuwe Daimler Truck Holding AG bezitten. De resterende 35% zal rechtstreeks in handen zijn van Daimler AG, die 5% zal overdragen aan de Daimler Pension Trust. Tegelijkertijd zal Daimler AG op 1 februari 2022 worden omgedoopt tot Mercedes-Benz Group AG.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo