Distrilog beheert 600 trailers met IoT-oplossing van Sensolus

Distrilog was op zoek naar een efficiënte oplossing om haar vloot van 600 trailers op te volgen. Met de IoT-oplossing van Sensolus heeft de logistieke dienstverlener een duidelijk beeld op welke locaties zijn trailers zich bevinden en welke trailers onmiddellijk inzetbaar zijn.

Voor Philip Salaerts, Operations Director bij Distrilog, vormde het soms een heuse uitdaging om dringend lege opleggers in te zetten om de supply chain van diverse klanten niet in het honderd te laten lopen. “Vaak reed ik dan zelf langs parkings om te kijken welke trailers nog inzetbaar waren”, aldus Philip Salaerts. De IoT-oplossing van Sensolus bracht beterschap: de opleggers werden allemaal  uitgerust met energiezuinige trackers en gekoppeld aan het IoT-platform van Sensolus. Vanaf dat moment was accurate informatie over de locatie van de stilstaande trailers beschikbaar en moesten chauffeurs zich niet langer persoonlijk aanmelden aan een balie bij aankomst of vertrek.

“IoT maakt het mogelijk om non-powered assets, die een lagere waarde kennen qua kostprijs maar uitermate waardevol zijn in de logistieke keten, toch op te volgen. Daarbij kunnen nog extra sensoren toegevoegd worden. Distrilog rustte bijvoorbeeld zijn koeltrailers uit met een temperatuursensor zodat er onmiddellijk wordt ingegrepen bij een temperatuurverschil”, vertelt Michiel Raat, verantwoordelijk voor Sales & Business Development bij Sensolus. Ook diefstalgevoelige assets zoals elektrische transpalletten werden met een tracker uitgerust.

De waarde van de IoT-oplossing houdt daar echter niet op volgens Salaerts: “Staan trailers niet te lang stil? Gaan chauffeurs goed om met de opleggers? Werken onderaannemers netjes volgens contract? Is het effectief nodig om nieuwe trailers aan te kopen? Dergelijke vragen bleven tot voor kort onbeantwoord. Nu winnen we feitelijke inzichten die ons toelaten gefundeerde bedrijfsbeslissingen te nemen.” De volgende stap voor Distrilog is te evolueren naar gedegen yard management. Dan gaat het ook of de trailers leeg zijn, geladen en zo ja, met welke goederen.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo