MAN maakt transportsector warm voor OptiView spiegelcamerasysteem

De nieuwe MAN TGX is uitgerust met nieuwe assistentiesystemen, waaronder MAN OptiView, het nieuwe digitale spiegelcamerasysteem dat in augustus tijdens een Europese roadshow wordt gedemonstreerd. Deze roadshow houdt op vrijdag 13 augustus halt bij de Joost Truckstop te Meer.

Vanaf oktober 2021 zal MAN OptiView als optie bestelbaar zijn op de nieuwe MAN Truck Generation. Het systeem vervangt de conventionele buitenspiegels en werkt met camera’s aan de zijkanten en de voorkant van de vrachtwagen, evenals een achteruit-kijkcamera die als optie kan worden toegevoegd. OptiView maakt de dode hoeken zichtbaar aan zowel de bestuurders- als de bijrijderszijde en helpt zo zwakke weggebruikers te beschermen. De combinatie met de op radar gebaseerde MAN Turning Aid verhoogt de veiligheid nog verder bij het nemen van bochten. In het kader van de TruckLife-tour worden chauffeurs uitgedaagd om hun rijvaardigheid te testen. Het is de bedoeling om (veilig) te slalommen en achteruit door een hindernisparcours te manoeuvreren met de hulp van het OptiView systeem. MAN experten zijn aanwezig om de kenmerken van de nieuwe TGX-serie toe te lichten.

Nu vrijdag, 13 augustus, van 11u00 tot 19u00 is de TruckLife-tour live te beleven op het terrein van de Joost Truckstop (Europastraat 10, 2321 Meer).  Vooraf aanmelden of inschrijven is niet noodzakelijk.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo