Tekort aan chauffeurs weegt zwaarder door dan pandemie

Volgens de jaarlijkse benchmark van Descartes staat de transportwereld een bezige toekomst te wachten in 2021: 26% van de respondenten verwacht in 2021 een financiële groei van meer dan vijftien procent. Dat is zes procent meer dan in 2020. 

De coronapandemie is geen groeiremmer (meer): het virus komt pas op de vijfde plaats van factoren die de transportsector beïnvloeden. Het tekort aan chauffeurs en capaciteitsgebrek zijn het meest dominant, met beiden 42%. Verder zijn e-commerce (26%) en thuislevering (21%) bepalend voor veranderingen in de markt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo