Europa’s eerste 100% autonome bestelwagen?

Planzer zou de eerste volledig autonome bestelwagen op het Europese vasteland kunnen inzetten. De Zwitserse vervoerder heeft een order geplaatst voor een dergelijk voertuig dat door de Amerikaanse fabrikant Udelv is ontwikkeld voor zijn Planzer Parcel divisie.

Udelv heeft een concept ontwikkeld voor een elektrisch en autonoom voertuig voor last-mile delivery. Het voertuig heeft niet eens meer een bestuurdersstoel. Het Californische bedrijf ontwerpt de oplaadtechnologie, de telematica aan boord en het vlootbeheersysteem. Voor de afstandsbediening vertrouwt Udelv op Mobileye sensoren en autonome rijcomputers van Intel. Sinds de eerste autonome levering in 2018 beweert Udelv 20.000 van dergelijke leveringen te hebben gedaan, rijdend op open wegen in drie Amerikaanse staten (Californië, Arizona en Texas). Udelv heeft de ambitie om tegen 2028 meer dan 50.000 Transporters te produceren, en de bestelling van Planzer is de eerste in zijn soort in Europa. Het voertuig moet in 2022 worden geleverd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo