Distrilog kiest voor leasing van zijn toestellen om te groeien

Distrilog moet als grote speler binnen de logistieke sector continu evolueren en innoveren om de huidige uitdagingen de baas te kunnen zijn. Om het op veilig te spelen wat betreft de investeringen in de nieuwste toestellen, rekent het bedrijf op de steun van DLL, dat de toestellen van Crown koopt en financiert aan Distrilog.

Met 400.000 m² aan magazijnruimte en 700 hef- en reachtrucks is het een serieuze uitdaging voor Distrilog om alles draaiende te houden. Ook de uitdagingen binnen de sector, zoals het personeelstekort, hebben als gevolg dat er continu moet geïnnoveerd worden, met meer automatisatie als gedeeltelijke oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Leasing in plaats van kopen

Innovaties die het nodige kapitaal vragen. Om de risico’s bij die investeringen te beperken, rekent Distrilog op DLL om de financiering te regelen. “De samenwerkingen met onze klanten lopen meestal lang door, maar men legt ze daarom niet altijd lang vast”, aldus Philip Salaerts, senior operations manager bij Distrilog. DLL koopt de toestellen aan bij Crown en zorgt ook voor het onderhoud, herstellingen en verzekeringen. Het is dus een totaalpakket.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo