Dit zijn de kandidaten voor Logistics Project of the Year

In de aanloop naar de Transport & Logistics Awards introduceren we graag de kandidaten voor de verschillende prijzen. Dit jaar dingen liefst zes bedrijven mee naar de award voor Logistics Project of the Year. Ontknoping op 28 april tijdens de liveceremonie in Brussels Expo.

Active Ants ontwikkelt een nieuw hooggeautomatiseerd e-fulfilmentcenter in België. Na enkele maanden zijn de eerste resultaten erg positief. De kern van het project, de AutoStore, wordt dit jaar uitgebreid naar het dubbel van zijn initiële capaciteit.

BD Logistics focust op duurzame stedelijke oplossingen via consolidatie van goederenstromen aan de rand van de stad. Het bedrijf heeft beslist om een specifieke wetenschappelijke CO²-calculator te laten bouwen door de Universiteit Antwerpen, want bestaande calculatoren waren volgens BD Logistics niet fijnmazig genoeg.

Dassy, de Brugse specialist in werkkledij, automatiseerde zijn logistieke processen. In samenwerking met het logistieke consultancybedrijf Logflow werd de performantie van de processen in verschillende fases gevoelig verhoogd, met de mogelijkheid de intensiteit nog te vervijfvoudigen op dezelfde oppervlakte.

Group-GTS  presenteert de lancering en ontwikkeling van het FBC (Flexible Bulk Container) supply-chainmodel als alternatief en de aanvulling voor de zware containerladingen via multimodal en combined transport.

Het TERCOFIN/SEAFAR-proefproject van Novandi heeft tot doel de haalbaarheidsvoorwaarden te testen voor het besturen van binnenvaartschepen vanuit een gecentraliseerd controlecentrum, door een team van gecertificeerde kapiteins die in Antwerpen zijn gevestigd. De haalbaarheidsstudie zal er met name op gericht zijn aan te tonen dat autonome, licht bemande schepen ecologisch, sociaal en economisch duurzamer zijn dan conventioneel vervoer over de binnenwateren.

Maatwerkbedrijf Propac zette een logistieke en commerciële hub op met als doel sociale tewerkstelling en duurzame groei te promoten. Het bedrijf kan ArcelorMittal tot zijn partners rekenen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo