Europese expressvervoerders presenteren knallende resultaten voor 2021

Afgezien van de cijfers voor GLS, DHL en UPS hebben de expressvervoerders die op het Europese continent actief zijn, voor 2021 recordcijfers behaald. Zowel DPD als PostNl zijn hier verheugd over en beloven verdere vooruitgang op het gebied van duurzaam vervoer.

Na een uitzonderlijk jaar in 2020 hebben de grote specialisten op het gebied van last mile delivery alleen nog maar 2021 om blij mee te zijn. DPD (Geopost Group) heeft zijn omzet met 14,8% verhoogd na wereldwijd meer dan 2 miljard pakjes te hebben bezorgd. Het bedrijfsresultaat overschreed voor het eerst in zijn geschiedenis 1 miljard euro.

PostNl daarentegen bezorgde in 2021 384 miljoen pakjes, een stijging van 13,8%. De omzet is echter slechts met 6,5% gestegen als gevolg van een daling van de activiteit in de postdivisie in Nederland. Dit belette niet dat de EBIT van de groep uitkwam op EUR 308 miljoen, dicht bij het aan de aandeelhouders aangekondigde maximumniveau.

In beide gevallen zijn de bedrijven ook tevreden over de vooruitgang die ze in 2021 hebben geboekt op de weg naar emissievrije last-mile bezorging. PostNl streeft naar emissievrije bezorging in de hele Benelux tegen 2030, terwijl GeoPost/DPDgroup zijn groene ambities verhoogt: het aantal Europese steden dat in 2025 profiteert van emissiearme bezorgoplossingen, zal stijgen van 225 naar 350. Tegen die tijd zal het bedrijf meer dan 15.000 alternatieve voertuigen, 6.700 oplaadpunten en 250 stadsdepots hebben geïnstalleerd.

Hoe deze projecten in België zullen worden gerealiseerd, wordt echter door geen van deze operatoren meegedeeld.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo