Elektrische RAM pick-up in aantocht

Ook het Amerikaanse RAM komt met een elektrische pick-up om de concurrentie aan te gaan met de Ford F-150 Lightning en de Chevrolet Silverado EV. We krijgen twee designschetsen te zien met een futuristische look voor het nieuwe model, dat in 2024 op de markt zal komen.

Stellantis heeft zijn toekomstplannen aangekondigd. De constructeur wil tegen 2030 de helft van zijn CO2-uitstoot schrappen, door onder meer al zijn personenwagens volledig elektrisch te maken in Europa tegen die deadline, en voor 50% elektrisch in de Verenigde Staten. Ook de Amerikaanse merken zoals RAM, die tot nu toe nog vooral veel benzine verstoken, moeten dus overschakelen naar elektrische voertuigen.

2024

Om de concurrentie van Ford (F-150 Lightning) en GM (Chevrolet Silverado EV, Hummer EV) bij te benen, kondigt RAM dus zijn eerste elektrische pick-up aan voor 2024. De RAM 1500 BEV krijgt volgens de designschetsen een veel meer uitgesproken design, al is het nog te vroeg om een oordeel te vellen. Daarnaast moet RAM tegen 2025 elektrische opties aanbieden binnen de meeste segmenten dat het bedient, om tegen 2030 van elk model een elektrische variant te hebben.

Tegen 2038 moet Stellantis volledig koolstofneutraal zijn, dan zullen ook de laatste verbrandingsmotoren vermoedelijk uit het gamma verdwijnen, tenzij waterstofverbranding deel van het plan zal uitmaken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo