Elektrische Ford F150 Lightning: niet voor Europa

Terwijl in Europa de ogen bij Ford vooral gericht zijn op de komst van de 100% elektrische e-Transit, krijgen ze aan de andere kant van de Atlantische Oceaan een elektrische versie van de F150 pick-up. Er zijn voorlopig echter geen plannen om hem naar het Oude Continent te verschepen.

De Ford F150 is al 44 jaar lang het bestverkochte bedrijfsvoertuig in de States. Na EcoBoost turbo-benzine-motoren en een aluminium koetswerk is het met een elektrische aandrijving tijd voor een nieuwe stap in de geschiedenis van het model. De F150 wordt daarvoor uitgerust met twee elektromotoren die samen 563 pk leveren en een koppel van maar liefst 1050 Nm. Dat is goed voor een 0-100 sprinttijd van ongeveer 4,5 seconden, maar vooral een laadvermogen van 900 kg en een sleepvermogen tot 4,5 ton. Over de batterijcapaciteit zegt het merk nog niets in detail, maar wel dat er twee versies komen: een ‘Standard Range’ met een rijbereik van 230 mijl (370 km) en een ‘Extended Range’ met een rijbereik van 300 mijl (480 km), wel volgens EPA-normen (dus niet WLTP).

Voor de elektrische variant zijn er een aantal specifieke aanpassingen. Zo is er een onafhankelijke ophanging achteraan om plaats te maken voor de batterijen, en een ‘frunk’, een 400 liter grote koffer onder de motorkap vooraan, waar bovendien ook stopcontacten voorzien zijn. Maar al dat moois is dus jammer genoeg niet voor Europa…

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo