Chevrolet stelt elektrische Silverado EV voor

Chevrolet zit Ford kort op de hielen en introduceert zijn eigen elektrische pick-up op basis van een populair model. De Silverado EV belooft een rijbereik van meer dan 640 km en indrukwekkende laad- en sleepvermogens, maar is niet bestemd voor de Europese markt.

Vanaf de lente van 2023 komt de nieuwe Chevrolet Silverado EV op de markt, het nieuwste wapen in de EV-strijd van General Motors en natuurlijk een rechtstreekse concurrent voor de Ford F-150 Lightning. Chevrolet heeft zijn huiswerk gedaan en belooft een veelzijdige elektrische pick-up, zowel qua vermogen, rijbereik als qua belasting.

Meer dan 640 km

De Chevrolet Silverado EV staat op het Ultium-platform van GM, met de nieuwste generatie batterijtechnologie van de Amerikaanse constructeur. Zo belooft Chevrolet een rijbereik van meer dan 400 mijl (644 km) en een maximaal vermogen van 673 pk en 1.053 Nm in de ‘Wide Open Watts’-modus op het RST-luxemodel. Opladen kan tot een vermogen van 350 kW aan een voldoende krachtige DC-laadpaal, maar de batterijcapaciteit geeft Chevrolet nog niet mee.

Het laadvermogen aan boord is minder spectaculair: tot 590 kilo. Daarentegen belooft Chevrolet een sleepvermogen tot 4.500 kilo, of wel 9.000 kilo met het ‘max tow package’ op het fleetmodel, al zijn deze lasten natuurlijk niet toegestaan met een B-rijbewijs in ons land.

Neerklapbare achterbank en -wand

Nog meer praktische gemakken zijn de grote kofferbak voorin, waarin een grote reiskoffer zou passen, of natuurlijk het nodige werkmateriaal. De ‘eTrunk’ dient als aanvulling op de 1,8 meter lange laadbak, die ook nog kan uitgebreid worden met de ‘Multi-Flex Midgate’, waarbij de tweede zitrij wordt neergeklapt om een nog langere laadruimte te bekomen van bijna 2,8 m met de klep dicht. Daarnaast kan de Silverado EV tot 10,2 kW aan stroom leveren aan externe apparaten.

Aan boord voorziet de Chevrolet Silverado EV zijn inzittenden ook van de nodige luxe en snufjes. Het 17 duim grote infotainmentscherm werkt samen met een 11 duim groot scherm voor de bestuurder, die ook nog eens een head-up display van 14 duim ter beschikking heeft. Ook is er instelbare luchtvering, vierwielsturing voor een kleinere draaicirkel en een semi-autonome rijfunctie, die echter vooral goed werkt in de VS en Canada.

 

Plannen voor een Europese lancering zijn er niet, Chevrolet heeft zich dan ook al even teruggetrokken van onze markt, maar wie weet wagen enkele bedrijven zich aan de invoer van deze elektrische Silverado, zoals de RAM 1500 en de Ford F-150 ook soms te zien zijn op onze wegen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo